Dag 19 – Mammoth Lakes > Yosemite National Park (via Mono Lake)

Vandaag hebben we weer een mooie autorit op het programma staan. We rijden vanuit the Mammoth Lakes via Mono Lake over de Tioga Pass naar ons resort in Yosemite National Park.

De eerste stop van de rit dus bij Mono Lake ten noorden van Mammoth Lakes. Mono Lake is meer dan 1 miljoen jaar geleden ontstaan, het is een van oudste meren van heel Noord-Amerika. Een van de meest opvallende kenmerken is de aanwezigheid van vreemd gevormde kalksteentorens in het water en op de oever. Deze torens worden tufa’s genoemd. Onze ervaring met het Mono Lake was een complete verrassing. De stop bij het meer hadden we niet eens gepland op onze route maar de omgeving was zo mooi en surrealistisch dat we dit achteraf gezien het mooiste vonden wat we op onze reis door Amerika hebben gezien.

Het science fiction landschap van Mono Lake

We hebben de auto volgetankt in Lee Vining en de Tioga Pass opgereden. Dat we deze route vandaag konden rijden was niet eens zeker. Door veel bosbranden was de pas de afgelopen dagen afgesloten geweest. Gelukkig was de pas vandaag weer opengesteld anders hadden we zo’n 400 km moeten omrijden, helemaal rondom het gebergte. Dat er een hevige brand was geweest was wel te zien. Veel zwartgeblakerde boomstammen en smeulende hopen langs de kant van de weg.

De Tioga Pass toegang is de enige oostelijke toegang tot Yosemite National Park. Deze pas wordt in de winter afgesloten vanwege sneeuw. In de winter kun je dus niet via de oostelijke route Yosemite binnenkomen. De route was echt prachtig, met veel imposante vergezichten. We hebben verschillende stops gemaakt en boven gezwommen in een bergmeer. Het water van dit meer was ijskoud, maar wel lekker om even op te frissen.

Mooie uitkijkpunten tijdens een stop op the Tioga Pass

In de middag kwamen aan in Bug Mountain Resort. Een beetje hippie-achtig resort met leuke houten lodges met een ruim balkon tegen de berg aangebouwd. In het restaurant, June Bug Café, zijn gerechten verkrijgbaar bereid met ingrediënten uit de eigen tuin van het resort. Er zijn biologische, veganistische en vegetarische maaltijden verkrijgbaar.

[ngg src=”galleries” ids=”45″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Wil je ook slapen in Yosemite National Park? Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com