Selecteer een pagina

Dag 10 -Yosemite National Park

Vandaag hebben we niet zo heel veel gedaan. We waren een beetje moe na alle indrukken die we afgelopen weken hadden opgedaan. Na een heerlijk uitgebreid ontbijt in Yosemite Bug Rustic Mountain Resort zijn we naar Merced River gereden. We hebben daar bij een klein strandje wat gepicknickt, gezwommen en van hoge rotsen het water in gesprongen.

Lekker zwemmen in helder water in Yosemite National Park

Mariposa

In de middag zijn we naar Mariposa gegaan. Mariposa dankt zijn naam aan de eerste Spaanse kolonisten, die in een vallei een grote wolk vlinders zagen. Ze besloten de plek ‘Arroyo de las Mariposas’ (‘Stroom van vlinders’) te noemen, wat later afgekort werd tot Mariposa. Ten tijde van de California Gold Rush was Mariposa een geliefde plaats voor goudzoekers. Het stadje heeft nog steeds zijn authentieke uitstraling. Diverse goudwissel kantoren en het raadshuis (county court) dat werd gebouwd in 1854 bestaat nog steeds. Het was dan ook niet moeilijk om een leuk restaurantje te vinden waar we gezellig konden lunchen. We hebben bij een bakery veel verschillende zoete broodjes en donuts uitgeprobeerd.

Eenmaal terug bij Yosemite Bug Rustic Mountain hebben we even lekker zitten lezen op het balkon van de bungalow en een biologische maaltijd gegeten in het June Bug Cafe.

[ngg src=”galleries” ids=”46″ display=”basic_thumbnail”]

Ook slapen in het wereldberoemde Yosemite National Park? Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com