Selecteer een pagina

Dag 21 – Van Yosemite National Park > Sonora

Vandaag weer een leuke autorit te maken. We rijden van Yosemite Bug Rustic Mountain Resort naar Sonora. De route gaat langs allerlei authentieke goudzoekersplaatjes zoals Coulterville en Jamestown met als hoogtepunt Columbia State Historic Park. Columbia is een goudzoekersdorp waar nog heel veel is bewaard en gerenoveerd, en het nu eruit ziet  zoals vroeger was. Interessant om te zien hoe men vroeger leefde. Hoewel het wat toeristisch aandoet, is het een heel mooie restauratie van een verlaten mijndorp uit de tijd van de de Goldrush.

In de middag bereiken we Sonora. Deze plaats dankt haar naam aan de mijnwerkers die in 1848 vanuit Sonora in Mexico hierheen kwamen. In het centrum van dit charmante stadje proef je van de tijden van weleer dankzij de historische gebouwen. Het stadje heeft een levendige kunstscene met galerieën, antiekshops, musea en een theater We slapen hier in the Gunn House Hotel, een oud koloniaal hotel uit 1850, met een buitenzwembad en elke kamer heeft een andere inrichting. Als je de oude western-tijden wilt laten herleven is dit the-place-to-be.

’s Avonds hebben we uitgebreid gegeten bij het Chinese restaurant aan de overkant van the Gunn House Hotel met de ‘originele’ naam Hong Kong Garden. Later op de avond nog een whiskey op de veranda van het hotel waarbij we alle indrukken van vandaag nog eens de revue konden laten passeren.

[ngg src=”galleries” ids=”47″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Travel & Food Blog mag u namens booking.com de scherpste deals aanbieden voor een overnachting in Sonora. Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com