Het Mexicaanse eten wat wij hier in Nederland kennen is eigenlijk afgeleid van de Tex Mex keuken; een veramerikaanste manier van Mexicaans eten klaarmaken. Zo zul je de krokante taco nooit in Mexico zelf tegenkomen. Daar zijn taco’s zachte pannenkoekjes. Maar natuurlijk is zo’n krokante bite wel erg lekker. Zo ook de taco in dit gerecht. Hier maak ik eigenlijk gebruik van een zachte tortilla die ik tot een krokant kommetje bak. 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 gr. Kwast 4 kommetjes in met een beetje zonnebloemolie en leg in elk kommetje een tortillawrap. Druk aan tot er een kommetje wordt gevormd. Bak de tortilla’s 10 min. in de oven. Haal eruit en laat afkoelen.

Verhit een braadpan met een el. zonnebloemolie en bak 500 gr. rundergehakt rul. Snipper intussen een ui, 2 teentjes knoflook en snij 1 rode peper in ringetjes. (verwijder eventueel de zaadjes voor een minder scherpe smaak). Voeg de ui, knoflook en rode peper toe aan het gehakt en fruit even mee.

Voeg na een paar minuten fruiten toe: 1 tl. komijnzaad, 1 tl. paprikapoeder, 1/2 tl. chilipoeder, 1/2 tl.kaneel, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 verkruimeld blokje runderbouillon en 1 blik tomatenblokjes. Roer goed door elkaar en laat het een aar minuten stoven. Laat 2 blokken kidneybonen uitlekken en snij een groene paprika in blokjes en voeg toe aan het gerecht. Roer alles door elkaar en laat 20 minuten stoven.

Serveren

Leg een handje gesneden ijsbergsla in de afgekoelde tacobowl. Daarop doe je een paar opscheplepels van de chili. Garneer met kerstomaatjes, stukjes avocado, een paar klodders losgeklopte creme fraiche, korianderblaadjes en ringetjes rode peper.



Het Mexicaanse eten wat wij hier in Nederland kennen is eigenlijk afgeleid van de Tex Mex keuken; een veramerikaanste manier van Mexicaans eten klaarmaken. Zo zul je de krokante taco nooit in Mexico zelf tegenkomen. Daar zijn taco’s zachte pannenkoekjes. Maar natuurlijk is zo’n krokante bite wel erg lekker. Zo ook de taco in dit gerecht. Hier maak ik eigenlijk gebruik van een zachte tortilla die ik tot een krokant kommetje bak. 

Mexicaanse Taco Bowl

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 gr. Kwast 4 kommetjes in met een beetje zonnebloemolie en leg in elk kommetje een tortillawrap. Druk aan tot er een kommetje wordt gevormd. Bak de tortilla’s 10 min. in de oven. Haal eruit en laat afkoelen.

Verhit een braadpan met een el. zonnebloemolie en bak 500 gr. rundergehakt rul. Snipper intussen een ui, 2 teentjes knoflook en snij 1 rode peper in ringetjes. (verwijder eventueel de zaadjes voor een minder scherpe smaak). Voeg de ui, knoflook en rode peper toe aan het gehakt en fruit even mee.

Voeg na een paar minuten fruiten toe: 1 tl. komijnzaad, 1 tl. paprikapoeder, 1/2 tl. chilipoeder, 1/2 tl.kaneel, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 verkruimeld blokje runderbouillon en 1 blik tomatenblokjes. Roer goed door elkaar en laat het een aar minuten stoven. Laat 2 blokken kidneybonen uitlekken en snij een groene paprika in blokjes en voeg toe aan het gerecht. Roer alles door elkaar en laat 20 minuten stoven.

Serveren

Leg een handje gesneden ijsbergsla in de afgekoelde tacobowl. Daarop doe je een paar opscheplepels van de chili. Garneer met kerstomaatjes, stukjes avocado, een paar klodders losgeklopte creme fraiche, korianderblaadjes en ringetjes rode peper.