Booking.com

Rhode Island Clam Cakes

 

Rhode-Island-Clam-Cakes

Rhode Island Clam Cakes

Clam cakes, ook wel bekend als clam fritters zijn een populaire snack aan de Noord-Oost kust van Amerika. Rhode Island, Massachusetts en Maine. Je vind ze vaak bij zogenaamde 'roadside stands' en het is eigenlijk hét streetfood van deze streek. Een clam cake is een gefrituurd bolletje van bierbeslag gevuld met mosselen (of schelpenvlees). Deze worden in olie gebakken tot ze goudbruin en knapperig van buiten zijn. In combinatie met een heerlijk fris en pittige remouladesaus serveer je hiermee eens een heel andere snack dan de voor ons bekende kibbeling.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Remouladesaus

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 1 eetlepel zoet paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel jalapeño peper plakjes
  • 1 scheutje tabasco

Clam cakes

  • 300 gram mosselen
  • 1 liter zonnebloemolie
  • 1 kop karnemelk
  • 1/2 kop visbouillon
  • 3 eieren
  • 3 koppen zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 flesje bier b.v. budweiser

Instructies
 

Remouladesaus maken

  • Meng 3 el mayonaise met 1 el mosterd, 1 tl mierikswortel, 1 el zoet paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 el jalapeño peper plakjes met vocht en een scheutje tabasco. Meng door elkaar met een garde tot een gladde saus.

Clam cakes

  • Maak 300 gram mosselen klein in de keukenmachine, maar maal het niet pulp. Het moeten stukjes blijven. Je kunt het ook fijnhakken met een mes.
    Verhit een hittebestendige pan een flinke laag zonnebloemolie.
    Mix in de keukenmachine (of met een handmixer) een kop karnemelk, een halve kop visbouillon en 3 eieren.
    Voeg 3 koppen zelfrijzend bakmeel en 1 tl zout toe en meng er doorheen. Voeg terwijl de machine draait een flinke scheut bier toe.
    Controleer of het beslag niet te vloeibaar is. Als dit het geval is voeg je extra bakmeel toe en meng dit er doorheen.
    Meng tot slot de gehakte mosselen er doorheen.
    Controleer of de olie heet genoeg is door er een stukje brood in te dopen. Als dit gaat bruisen is de olie heet gneoeg. Zet de hittebron nu ietsje lager zodat het olie niet heter gaat worden. Je hebt anders de kans dat de buitenkant van de clam cakes al bruin en knapperig is, maar de binnenkant nog niet gaar.
    Maak met 2 eetlepels een klein bolletje van het beslag en laat deze voorzichtig in de hete olie glijden. Bak ± 6 bolletjes tegelijk. Laat de bolletjes 5 tot 6 minuten bakken.
    Haal de clam cakes met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Herhaal deze stappen tot het beslag op is.
    Serveer de clam cakes op een groot rond bord met de remouladesaus in een schaaltje in het midden.

Video

Trefwoord Budweiser, Clams, Frituren, Mosselen, Remouladesaus, Rhode Island
KokenKoken
KokenKoken

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Roti met Doksa Masala. Surinaams gestoofde eend.

De Doksa Masala heeft een paar uur staan stoven in de oven waardoor de eend super zacht is geworden. In een heerlijke kruidige saus met een beetje pit van Madame Jeanette peper. Lekker met Surinaamse aardappels en boontjes, een eitje en een luchtige rotiplaat.

Paksoi Masala Stamppot met Surinaams Zoutvlees

Echt een stamppot met een twist. De kruidige en smeuïge stamppot heeft pit gekregen door de Hindoestaanse masala en Madame Jeannette peper. Bovenop de stamppot gaat een schep met heerlijk Surinaams zoutvlees.

Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier  Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum Surinaamse oliebollen met bakbanaan Ongetwijfeld ken je de Nederlandse oliebol met rozijnen die je bij elke oliebollenkraam kan halen. Ik wil je dit keer...

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Surinaamse prei ovenschotel

Deze Surinaamse prei ovenschotel is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens goed voor je portemonnee. Want die € 1,75 per persoon is voor elk huishouden te betalen. De ovenschotel is eigenlijk een fusion van de Surinaamse en Nederlandse keuken.

Surinaamse spitskool stoofpot

Wat moet je nou klaarmaken met spitskool? Nou, een Surinaamse spitskool stoofpot bijvoorbeeld. Een perfecte combinatie van groente van de Hollandse grond met een exotisch tintje.

Argentijnse empanadas

Argentijnse empanadas. Hét streetfood van Buenos Aires.   Argentijnse empanadas Een empanada is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen met brood betekent. Empanadas...

Rhode Island Clam Cakes