Selecteer een pagina

De beste deals voor Frankrijk vind je hier

 

Booking.com

Filet de Sandre. Snoekbaarsfilet uit de Franse keuken.

 

Filet de sandre. Snoekbaarsfiletr uit de Franse keuken.

Filet de sandre. Franse snoekbaarsfilet.

Filet de sandre

De betere restaurants in Frankrijk en België zetten regelmatig filet de sandre op het menu. Oftewel: snoekbaarsfilet, een zeer kwalitatieve zoetwatervis. De meest klassieke bereiding is court bouillon waarbij de snoekbaars gepocheerd wordt en opgediend met een beurre blanc.
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 snoekbaarsfilets of andere witvis
  • 2 sjalotten
  • 1 bos wortels
  • 800 gram krieltjes
  • Verse dille
  • 50 gram roomboter
  • 1 glas witte zoete wijn b.v. Muscat of Riesling
  • 200 gram creme fraiche

Instructies
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Snipper 2 sjalotten. Vet een ovenschaal in met een stukje roomboter en verdeel de gesnipperde sjalot over de bodem.
    Bestrooi de visfilets aan beide kanten met zout en peper en leg deze met de huidkant naar beneden in de ovenschaal op de sjalotten. Schenk een glas zoete witte wijn bij de visfilets. Snij 50 gram roomboter in stukjes en leg deze stukjes op de visfilets. Leg een aantal takjes verse dille tussen de vis.
    Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
    Snij het groen af van de bos wortels maar laat nog een klein stukje groen zitten. Maak de wortels schoon met een dunschiller of schrap de wortels. Kook de wortels in 10 tot 20 minuten beetgaar.
    Halveer intussen de krieltjes (ongeveer 150 tot 200 gram p.p.) en kook deze in ± 15 minuten gaar.
    Haal na 20 minuten de ovenschaal uit de oven en zet de oven uit. Leg de visfilets op een stuk aluminiumfolie en vouw dit dicht. Leg de vis in de aluminiumfolie zolang in de afkoelende oven zodat deze warm blijft.
    Giet de visbouillon die in de ovenschaal is achtergebleven in een pan. Voeg een visbouillontablet toe. Breng de bouillon aan de kook en laat het 5 minuten op laag vuur indikken.
    Voeg 200 gram creme fraiche toe en laat dit smelten in de bouillon. Roer door en breng het opnieuw aan de kook. De saus is nu klaar.

Serveren

  • Schep 2 opscheplepels van de saus in een diep bord. Leg een stuk visfilet op de saus. Leg aan weerszijden de wortels en krieltjes. Garneer met fijngehakte dille..

Video

Trefwoord Franse keuken, Snoek, Vis, Zoetwatervis

KokenKoken
KokenKoken

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Surinaamse prei ovenschotel

Deze Surinaamse prei ovenschotel is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens goed voor je portemonnee. Want die € 1,75 per persoon is voor elk huishouden te betalen. De ovenschotel is eigenlijk een fusion van de Surinaamse en Nederlandse keuken.

Surinaamse spitskool stoofpot

Wat moet je nou klaarmaken met spitskool? Nou, een Surinaamse spitskool stoofpot bijvoorbeeld. Een perfecte combinatie van groente van de Hollandse grond met een exotisch tintje.

Filet de sandre. Franse snoekbaars