Kip pilav met perzik en puntpaprika
Kip Pilav met perzik en puntpaprika
Kip pilav met perzik en puntpaprika. Een heerlijke, simpele maaltijd die je binnen 30 minuten al op tafel hebt staan. Ideaal voor de drukke doordeweekse avonden. Overigens kun je hem zelfs prima een avond van te voren maken, wordt ‘ie alleen maar lekkerder van!Kip pilav is voor mij echt iets van vroeger. Wat ik in mijn eigen studententijd veel heb gegeten. Toen werd het zelfs wel eens gemaakt met smac. Je weet wel, van die ingeblikte ham. Wel budgetvriendelijk natuurlijk, maar geef mij maar kip pilav. Van oorsprong komt pilav uit het Midden-Oosten. Het is daar een simpel bijgerecht gemaakt van rijst, peulvruchten en vlees. Hoe ik het in deze video maak heeft nog weinig te maken met de originle versie, maar lekker is het wel!
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 500 gram kippendijen
- 400 gram basmatirijst
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blik halve perziken
- 1 zak puntpaprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 kippenbouillonblokje
- Chilisaus b.v. Sriracha
- Ketjap manis
- Paprikapoeder
- Kaneel
- Zout en peper
- Zonnebloemolie
Instructies
Kip pilav met perzik en puntpaprika
- Kook de basmatirijst voor het benodigde aantal personen. ± 100 gram p.p.Snij 500 gram kipdijfilet in reepjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak in 10 minuten de kipdijfilet bruin en krokant.Giet na 10 minuten het meeste vet uit de wok, maar laat nog een beetje zitten.Snipper een ui en pers 2 teentjes knoflook uit en fruit deze in het overgebleven vet van de kip. Snij de puntpaprika's in ringen. Tip: om meer kleur te krijgen in je gerecht kun je rode én groene puntparika's gebruiken.Voeg een volle tl paprikapoeder, een halve tl kaneel en 1 verkruimeld kippenbouillontablet toe. Knijp boven de pan de ingeblikte tomaten fijn en roer erdoor. Voeg nu ook de puntpaprikaringen toe.Haal de perziken uit het blik en giet de siroop in de pan. Snij de perziken in partjes en roer erdoor.Voeg een 1 tl sriracha en een flinke scheut ketjap manis toe. Sriracha saus is vrij pittig. Ben je niet zo'n hete eter? Gebruik dan sweet chili saus.Laat het gercht nog een paar minuten pruttelen.
Serveren
- Schep basmatirijst in een kom of een diep bord. Schep er een ruime hoeveelheid pilav bovenop. Garneer het gerecht met verse koriander of platte peterselie. Wil je het nog iets pittiger maken. Strooi er dan in ringen gesneden rode peper overheen.