De beste deals voor Thailand vind je hier
Thai Fish Cakes. Thaise viskoekjes.
Thai Fish Cakes. Thaise viskoekjes.
Thai Fish Cakes of op z'n Nederlands, Thaise viskoekjes zijn een populaire snack in Thailand en zie je veel als streetfood in Bangkok. Deze Fish Cakes zijn een smaakvolle en verrassende manier om vis te eten. Deze hartige koekjes zijn gevuld met vis, red curry pasta, limoenblad en vissaus. Ze zijn een ware traktatie voor je smaakpapillen. En het beste van alles? Ze zijn zo eenvoudig te maken dat werkelijk iedereen ze kan bereiden.Thaise gerechten worden gekenmerkt door een balans van zoet, zout, zuur en pittig. Door de diversiteit in vis, vlees en verse groenten is de Thaise keuken geschikt voor iedereen. En het mooie? Thais eten is lekker licht en relatief vetarm. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn deze gerechten helemaal niet moeilijk om te maken. De meeste ingrediënten voor Thaise recepten koop je zelfs gewoon bij de supermarkt.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 4 koolvisfilets diepvries
- 1 ei
- 2 el rode curry pasta
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el Thaise vissaus
- 4 kaffir limoenblaadjes
- 2 el instant aardappelpuree
- 1 flinke scheut plantaardige olie
Instructies
- Laat 4 koolvisfilets een beetje ontdooien en hak ze in kleine stukjes. Doe de stukjes in een mengkom.
- Klop 1 ei los en voeg toe, samen met 2 el rode curry pasta, 1 el bruine basterdsuiker, 1 el Thaise vissaus en 2 el instant aardappelpuree. Snij van 4 kaffir limoenblaadjes de nerf eruit, leg de blaadjes op elkaar en snij ze in dunne reepjes. Voeg toe en roer alles door elkaar.
- Verhit een flinke scheut plantaardige olie in een koekenpan. Schep een flinke lepel van het beslag in de hete olie en druk het hoopje een beetje plat. Bak op deze manier 4 tot 6 fish cakes tegelijk.
- Als de bovenkant een beetje gestold is draai je de fish cakess om en laat je de andere kant ook lekker goudbruin bakken.
- Haal de fish cakes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de fish cakes op een bordje met chilisaus, schijfjes konkommer en limoen.