Boek je accommodatie in het mooie Ha Long Bay in Vietnam hier
Pho Bo uit Vietnam

Vietnamese Pho Bo
Pho Bo is hét nationale gerecht van Vietnam. Op elke straathoek is wel een eetstalletje te vinden waar je deze smaakvolle spicy soep kunt krijgen. Logisch, want Vietnamezen eten de soep als ontbijt, lunch of avondeten. Officieel refereert het woord Pho direct aan de rijstnoedels die gebruikt worden voor het gerecht. De kruidige bouillon wordt in een kom over deze noedels gegoten die tevens is gevuld met kraakverse groenten en mals rundvlees. Als garnering gaat er een flinke hoeveelheid verse munt, koriander en rode peperringetjes over, en voilà, de heerlijke kom Pho Bo is klaar!
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 4 runderbouillonblokjes of 2 liter bouillon van runderbotten
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 stukje gember ± 2 cm
- 3 steranijs
- 1 kaneelstokje
- Vissaus
- 200 gram rijstnoedels
- 250 gram taugé
- 300 gram entrecote, biefstuk of ossenhaas
- Verse munt
- Verse koriander
- 4 bosuien
- Rawit pepers of rode peper
- 1 limoen
- Gebakken uitjes
Instructies
Methode 1. Met bouillon getrokken van runderbotten
- De meest smaakvolle bouillon voor de Pho Bo verkrijg je door het recept te volgen op deze website: https://travelandfoodblog.nl/bottenbouillon/
Methode 2. Met bouillon van runderbouillonblokjes
- Maak 2 liter bouillon van m.b.v. 4 runderbouillonblokjes.
Pho Bo maken
- Breng 2 liter bottenbouillon óf 2 liter bouillon van bouillonblokjes aan de kook.Snipper 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook en een stukje gember van ± 2 cm heel fijn. Voeg toe aan de bouillon.Voeg 3 steranijsjes en kaneelstokje toe. Kneus 4 kaffir limoenblaadjes met je handen en gooi in de pan. Voeg een flinke scheut vissaus toe. Draai de hittebron lager en laat de bouillon een half uur rustig pruttelen.
- Kook 1 liter water in de waterkoker. Giet het gekookte water over 200 gram rijstnoedels en laat 5 minuten. Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze af met kraanwater. (Dit voorkomt plakken). Laat de noedels uitlekken in de vergiet.
- Doe een kwart van de uitgelekte noedels in een kom. Leg er een handje taugé bovenop. Snij de entrecote, biefstuk of ossenhaas in dunne plakjes en leg een kwart daarvan op de taugé. Voeg verse blaadjes munt en koriander toe. Snij een bosui en een rawit peper (of rode peper) in ringetjes en strooi erover. Snij een limoen in partjes en leg een partje limoen in de kom.Giet de hete bouillon over de inhoud van de kom. Garneer eventueel met gebakken uitjes.