De beste deals voor Spanje vind je hier
Super makkelijke pruimentaart

Super makkelijke pruimentaart
Deze pruimentaart met verse pruimen is zóóó makkelijk te maken. Je mengt alle ingrediënten in een kom en je bakt de taart gewoon in een pan. Een ideaal bakrecept voor als je een taart wilt bakken zonder al te veel rompslomp en natuurlijk perfect om iets lekkers klaar te maken op de camping. Voor deze pruimentaart kun je ook ander fruit gebruiken. Perzik en abrikoos doen het ook heel goed. Of wat denk je van schijfjes appel en peer?
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 200 gram roomboter op kamertemperatuur
- 1 kop rietsuiker
- 10 à 15 pruimen
- 2 eieren
- 1 kop volle melk
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille essence
- 1,5 kop zelfrijzend bakmeel
Instructies
- Vet een grote koekenpan of hapjespan in met met stuk roomboter. Verhit de ingevette pan op het fornuis. Strooi een laagje rietsuiker op de bodem van de pan. Laat de suiker een paar minuten karameliseren. Halveer intussen de pruimen en leg deze met de opengesneden kant naar beneden in de suiker.Smelt het stuk roomboter (wat je over hebt na het invetten) in een steelpan.Pak een grote mengkom en roer hier met een garde 2 eieren in los. Voeg 1 kop volle melk, de gesmolten boter, 1 kop rietsuiker, 1 tl kaneel en 1 tl vanille essence toe en klop het met de garde door elkaar.Doe 1 grote kop (of 1,5 kop) zelfrijzend bakmeel in een vergiet en zeef het bakmeel boven het beslag door er met een mes tegen aan te tikken.Meng het bakmeel door het beslag tot er een egale mix ontstaat.Giet het beslag over de pruimen in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de taart in 30 tot 50 minuten op middelhoog vuur gaar worden.Controleer na de bereidingstijd met een satéprikker of het taart gaar is, door in de taart te prikken. Als deze er schoon uitkomt is de taart gaar.Laat de taart 1 tot 2 uur afkoelen.Bestrooi de taart met poedersuiker en haal er met taartschep punten uit. (Gebruik geen mes want dan beschadig je de bodem van je pan).Schep een lepel Griekse yoghurt bij de taartpunt.