De beste deals voor Spanje vind je hier

 

Booking.com

Super makkelijke pruimentaart

 

Pruimentaart-uit-de-moestuin

Taart-bakken-zonder-oven

Super makkelijke pruimentaart

Deze pruimentaart met verse pruimen is zóóó makkelijk te maken. Je mengt alle ingrediënten in een kom en je bakt de taart gewoon in een pan. Een ideaal bakrecept voor als je een taart wilt bakken zonder al te veel rompslomp en natuurlijk perfect om iets lekkers klaar te maken op de camping. Voor deze pruimentaart kun je ook ander fruit gebruiken. Perzik en abrikoos doen het ook heel goed. Of wat denk je van schijfjes appel en peer?
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 kop rietsuiker
  • 10 à 15 pruimen
  • 2 eieren
  • 1 kop volle melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • 1,5 kop zelfrijzend bakmeel

Instructies
 

  • Vet een grote koekenpan of hapjespan in met met stuk roomboter. Verhit de ingevette pan op het fornuis. Strooi een laagje rietsuiker op de bodem van de pan. Laat de suiker een paar minuten karameliseren. Halveer intussen de pruimen en leg deze met de opengesneden kant naar beneden in de suiker.
    Smelt het stuk roomboter (wat je over hebt na het invetten) in een steelpan.
    Pak een grote mengkom en roer hier met een garde 2 eieren in los. Voeg 1 kop volle melk, de gesmolten boter, 1 kop rietsuiker, 1 tl kaneel en 1 tl vanille essence toe en klop het met de garde door elkaar.
    Doe 1 grote kop (of 1,5 kop) zelfrijzend bakmeel in een vergiet en zeef het bakmeel boven het beslag door er met een mes tegen aan te tikken.
    Meng het bakmeel door het beslag tot er een egale mix ontstaat.
    Giet het beslag over de pruimen in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de taart in 30 tot 50 minuten op middelhoog vuur gaar worden.
    Controleer na de bereidingstijd met een satéprikker of het taart gaar is, door in de taart te prikken. Als deze er schoon uitkomt is de taart gaar.
    Laat de taart 1 tot 2 uur afkoelen.
    Bestrooi de taart met poedersuiker en haal er met taartschep punten uit. (Gebruik geen mes want dan beschadig je de bodem van je pan).
    Schep een lepel Griekse yoghurt bij de taartpunt.

Video

Notities



Booking.com

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

3 makkelijke en heerlijke brunch recepten

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier   3 makkelijke en heerlijke brunch recepten 3 makkelijke en heerlijke brunch recepten Eggs in a basket4 (afbak)kaiserbroodjes4 plakjes ontbijtspek4 eieren1 zakje geraspte kaaszout en peperpeterselie...

Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier  Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum Surinaamse oliebollen met bakbanaan Ongetwijfeld ken je de Nederlandse oliebol met rozijnen die je bij elke oliebollenkraam kan halen. Ik wil je dit keer...

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Hartige kliekjestaart

Na het kerstdiner blijft er meestal veel eten over. Zonde om weg te gooien. Hier is een perfect recept voor een hartige kliekjestaart die super smaakvol is en makkelijk te maken.

Speculaas bakken

Het is een stuk leuker en lekkerder om zelf speculaas te maken. En het is helemaal niet moeilijk. Het wordt echt iets speciaals als je zelf de koek- en speculaaskruiden samenstelt.

Churros met chocoladesaus

Churros is een gefrituurde deegstengel snack, besprenkelend met kaneelsuiker. Het is een typisch traditioneel Spaans gerecht.

Flammkuchen

Flammkuchen is een traditioneel en authentiek Duits gerecht. Deze hartige taart wordt overal in Duitsland verkocht – van restaurants en cafés tot in biergartens. “Flammkuchen mit Speck” wordt als maaltijd geserveerd op een houten bord of als een “on the go” snack. Hoewel Flammkuchen een beetje op een dunne pizza lijkt is het toch wel heel iets anders.

New York Cheesecake

Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. De ideale cheesecake uit New York is tijdloos dankzij de eenvoud waaraan zij haar raffinement ontleend. De taart dient een licht gebronsd uiterlijk te hebben en de mooie fluweelachtige structuur van de buitenzijde moet naar de kern toe overgaan in een dikke, bijna vloeiende satijnachtige room.

KokenKoken

Pruimentaart zonder oven