De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier
Zelf marsepein maken

Zelf marsepein maken
Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Bovendien is zelfgemaakte marsepein vaak ook gezonder. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat, waardoor je uiteindelijk meer een suikerpasta eet dan amandelmarsepein. Bovendien worden bij de goedkopere marsepein de (dure) amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen, zodat de prijs lager gemaakt kan worden. En dat komt de smaak natuurlijk ook niet ten goede. Bovendien is het natuurlijk ontzettend leuk om zelf marsepein te maken. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
Marsepein
- 250 gram blanke amandelen
- 250 gram poedersuiker
- 1 ei
- 1 el amaretto
Marsepeinen balletjes
- cacaopoeder
Instructies
Marsepein maken
- Maal 250 gram blanke amandelen en 250 gram poedersuiker in de keukenmachine fijn. TIP. Als je de amandelen niet al te fijn maalt krijg je marsepein met kleine stukjes noot. Marspein met een bite. Ik vind dat erg lekker.
- Doe het amandel-poedersuikermengsel over in een grote schaal of kom. Voeg 1 ei toe en 1 eetlepel amaretto. (Voor mensen die geen alcohol drinken kun je ook een scheutje amandel-essence gebruiken).
- Meng met schone handen tot een stevige deegbal. Daarna kun je er een rol van maken en die in plakken snijden. Bewaar de marsepein in de koelkast, i.v.m. met het rauwe ei.
Marsepeinen balletjes maken
- Strooi een laagje cacaopoeder in de schaal of kom.
- Rol van de marsepein kleine balletjes met je handen, ter grootte van soepballetjes. Rol de balletjes door de cacao zodat alle zijdes met cacao bedekt zijn. Bewaar de marsepeinen balletjes in de koelkast, i.v.m. met het rauwe ei.