Selecteer een pagina

De beste deals voor Spanje vind je hier

 

Booking.com

Super makkelijke pruimentaart

 

Pruimentaart-uit-de-moestuin

Taart-bakken-zonder-oven

Super makkelijke pruimentaart

Deze pruimentaart met verse pruimen is zóóó makkelijk te maken. Je mengt alle ingrediënten in een kom en je bakt de taart gewoon in een pan. Een ideaal bakrecept voor als je een taart wilt bakken zonder al te veel rompslomp en natuurlijk perfect om iets lekkers klaar te maken op de camping. Voor deze pruimentaart kun je ook ander fruit gebruiken. Perzik en abrikoos doen het ook heel goed. Of wat denk je van schijfjes appel en peer?
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 kop rietsuiker
  • 10 à 15 pruimen
  • 2 eieren
  • 1 kop volle melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • 1,5 kop zelfrijzend bakmeel

Instructies
 

  • Vet een grote koekenpan of hapjespan in met met stuk roomboter. Verhit de ingevette pan op het fornuis. Strooi een laagje rietsuiker op de bodem van de pan. Laat de suiker een paar minuten karameliseren. Halveer intussen de pruimen en leg deze met de opengesneden kant naar beneden in de suiker.
    Smelt het stuk roomboter (wat je over hebt na het invetten) in een steelpan.
    Pak een grote mengkom en roer hier met een garde 2 eieren in los. Voeg 1 kop volle melk, de gesmolten boter, 1 kop rietsuiker, 1 tl kaneel en 1 tl vanille essence toe en klop het met de garde door elkaar.
    Doe 1 grote kop (of 1,5 kop) zelfrijzend bakmeel in een vergiet en zeef het bakmeel boven het beslag door er met een mes tegen aan te tikken.
    Meng het bakmeel door het beslag tot er een egale mix ontstaat.
    Giet het beslag over de pruimen in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de taart in 30 tot 50 minuten op middelhoog vuur gaar worden.
    Controleer na de bereidingstijd met een satéprikker of het taart gaar is, door in de taart te prikken. Als deze er schoon uitkomt is de taart gaar.
    Laat de taart 1 tot 2 uur afkoelen.
    Bestrooi de taart met poedersuiker en haal er met taartschep punten uit. (Gebruik geen mes want dan beschadig je de bodem van je pan).
    Schep een lepel Griekse yoghurt bij de taartpunt.

Video

Notities



Booking.com

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Indonesische Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier  Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum Surinaamse oliebollen met bakbanaan Ongetwijfeld ken je de Nederlandse oliebol met rozijnen die je bij elke oliebollenkraam kan halen. Ik wil je dit keer...

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Hartige kliekjestaart

Na het kerstdiner blijft er meestal veel eten over. Zonde om weg te gooien. Hier is een perfect recept voor een hartige kliekjestaart die super smaakvol is en makkelijk te maken.

Speculaas bakken

Het is een stuk leuker en lekkerder om zelf speculaas te maken. En het is helemaal niet moeilijk. Het wordt echt iets speciaals als je zelf de koek- en speculaaskruiden samenstelt.

Churros met chocoladesaus

Churros is een gefrituurde deegstengel snack, besprenkelend met kaneelsuiker. Het is een typisch traditioneel Spaans gerecht.

Flammkuchen

Flammkuchen is een traditioneel en authentiek Duits gerecht. Deze hartige taart wordt overal in Duitsland verkocht – van restaurants en cafés tot in biergartens. “Flammkuchen mit Speck” wordt als maaltijd geserveerd op een houten bord of als een “on the go” snack. Hoewel Flammkuchen een beetje op een dunne pizza lijkt is het toch wel heel iets anders.

New York Cheesecake

Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. De ideale cheesecake uit New York is tijdloos dankzij de eenvoud waaraan zij haar raffinement ontleend. De taart dient een licht gebronsd uiterlijk te hebben en de mooie fluweelachtige structuur van de buitenzijde moet naar de kern toe overgaan in een dikke, bijna vloeiende satijnachtige room.

Argentijnse empanadas

Argentijnse empanadas. Hét streetfood van Buenos Aires.   Argentijnse empanadas Een empanada is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen met brood betekent. Empanadas...

KokenKoken

Pruimentaart zonder oven