Selecteer een pagina

De beste deals voor Spanje vind je hier

 

Booking.com

Super makkelijke pruimentaart

 

Pruimentaart-uit-de-moestuin

Taart-bakken-zonder-oven

Super makkelijke pruimentaart

Deze pruimentaart met verse pruimen is zóóó makkelijk te maken. Je mengt alle ingrediënten in een kom en je bakt de taart gewoon in een pan. Een ideaal bakrecept voor als je een taart wilt bakken zonder al te veel rompslomp en natuurlijk perfect om iets lekkers klaar te maken op de camping. Voor deze pruimentaart kun je ook ander fruit gebruiken. Perzik en abrikoos doen het ook heel goed. Of wat denk je van schijfjes appel en peer?
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 kop rietsuiker
  • 10 à 15 pruimen
  • 2 eieren
  • 1 kop volle melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • 1,5 kop zelfrijzend bakmeel

Instructies
 

  • Vet een grote koekenpan of hapjespan in met met stuk roomboter. Verhit de ingevette pan op het fornuis. Strooi een laagje rietsuiker op de bodem van de pan. Laat de suiker een paar minuten karameliseren. Halveer intussen de pruimen en leg deze met de opengesneden kant naar beneden in de suiker.
    Smelt het stuk roomboter (wat je over hebt na het invetten) in een steelpan.
    Pak een grote mengkom en roer hier met een garde 2 eieren in los. Voeg 1 kop volle melk, de gesmolten boter, 1 kop rietsuiker, 1 tl kaneel en 1 tl vanille essence toe en klop het met de garde door elkaar.
    Doe 1 grote kop (of 1,5 kop) zelfrijzend bakmeel in een vergiet en zeef het bakmeel boven het beslag door er met een mes tegen aan te tikken.
    Meng het bakmeel door het beslag tot er een egale mix ontstaat.
    Giet het beslag over de pruimen in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de taart in 30 tot 50 minuten op middelhoog vuur gaar worden.
    Controleer na de bereidingstijd met een satéprikker of het taart gaar is, door in de taart te prikken. Als deze er schoon uitkomt is de taart gaar.
    Laat de taart 1 tot 2 uur afkoelen.
    Bestrooi de taart met poedersuiker en haal er met taartschep punten uit. (Gebruik geen mes want dan beschadig je de bodem van je pan).
    Schep een lepel Griekse yoghurt bij de taartpunt.

Video

Notities



Booking.com

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Argentijnse empanadas

Argentijnse empanadas. Hét streetfood van Buenos Aires.   Argentijnse empanadas Een empanada is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen met brood betekent. Empanadas...

Appeltaart zoals bij Dodok

Dé appeltaart van Rotterdam en ver daar buiten, die van brasserie Dudok, kun je nu ook zelf thuis bakken. Het geheim zit ‘m vooral in de de kruimellaag en de appelstukjes die vooraf eerst worden gebakken met appelcompote. Volg mijn recept en maak zelf die beroemde en overheerlijke appeltaart!

Luchtige kwarkbollen

Ik ben niet zo’n grote liefhebber van oliebollen. Die vind ik veel te vet, vaak melig en lust ik alleen als ze net gebakken zijn. Sinds een aantal jaar maak ik kwarkbollen, deze zijn helemaal niet vet, superluchtig en je kunt ze gewoon warm maken in de magnetron. Dan smaken ze weer als vers gebakken.

Zo maak je zelf een luxe feeststol

Een feeststol, of kerst-, paas-, of pinkerstol is een luxe krentenbrood gevuld met amandelspijs en bestrooid met poedersuiker. Je kunt makkelijk je feeststol zelf bakken. Het is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt alleen een beetje tijd nodig, omdat het deeg 2 keer een uur moet rijzen. Maar daar heb je verder geen omkijken naar.

Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos

Wat is er nu niet leuker dan in de tijd voor Sinterklaasavond met je kinderen, kleinkinderen of zelf voor vrienden en familie kruidnoten te bakken? Maar dan geen kruidnoten die je toch al in de winkel kunt vinden. Vandaag maken we kruidnoten gevuld met stukjes gesmolten chocoladetoffee en overgoten met pure chocolade en kokos.

KokenKoken

Pruimentaart zonder oven