De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier
Appeltaart zoals bij Dodok

Maak zelf appeltaart zoals bij Dodok
Dé appeltaart van Rotterdam en ver daar buiten, die van brasserie Dudok, kun je nu ook zelf thuis bakken. Het geheim zit 'm vooral in de de kruimellaag en de appelstukjes die vooraf eerst worden gebakken met appelcompote. Volg mijn recept, maak zelf die beroemde en overheerlijke appeltaart en verwen je gasten die zeer onder de indruk zullen zijn van je kookkunsten.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
Bodem
- 300 gram bloem
- 200 gram roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- Mespunt zout
Vulling
- 1,5 kilo jonagold appels
- 360 gram appelcompote (1 klein potje)
- 1 kopje rozijnen
- 1 kopje walnoten
- 1 eetlepel rietsuiker
Kruimeldeeg
- 100 gram bloem
- 50 gram roomboter
- 40 gram bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
Bodem
- Voeg alle ingrediënten voor de bodem samen, kneed het deeg en laat het een half uur koel in vershoudfolie rusten. Bestuif een werkblad met een beetje bloem. Snij de deegbal doormidden en rol 1 helft uit met een deegroller tot ± een halve centimeter. Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm. Bekleed de bodem van een springvorm van 26 cm met bakpaper en snij met deze springvorm een cirkel uit de deeglap. Leg de lap deeg op de bodem van de springvorm. Gebruik de rest van het deeg voor de zijkant. Rol de andere helft deeg ook uit met de deegroller en gebruik dit voor de zijkant.
Appelvulling
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil 1,5 kilo jonagold appels en snij deze in grove stukjes. Verhit een hapjespan of een wok en bak hier de appelpartjes 5 minuten in. (Hierdoor worden de appels iets zachter en het vocht gaat eruit waardoor de bodem lekkerder blijft). Voeg 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel rietsuiker, 1 kopje rozijnen, 1 kopje walnoten en het potje appelcompote toe. Verwarm en roer dit door en giet dan de inhoud in de springvorm. Druk het goed aan.
Kruimeldeeg
- Kneed 100 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 40 gram bruine basterdsuiker en 50 gram roomboter (op kamertemperatuur) met de hand snel tot een kruimelig deeg. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart.
Bakken
- Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn.
Video

Rene in de Keuken
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.