Selecteer een pagina

Reisrecepten

Op onze verre reizen doe ik veel inspiratie op in de internationale keuken. In Amerika ontdekte ik een keuken die veel meer te bieden had dan hamburgers en hotdogs, in Costa Rica een ontbijt met rijst, zwarte bonen, ei en gebakken banaan en in Thailand leerde ik van een chef de originele chicken cashewnuts maken. Kortom, heel veel inspiratie uit alle windstreken. 

Amerikaans & Tex-Mex

Aziatische recept-ideeën

Inspiratie uit Marokko & het Midden-Oosten

Snel & Gezond

Buttermilk Pancakes

Buttermilk Pancakes

In Amerika worden vaak pannenkoeken gegeten als ontbijt. En dan van die kleine luchtige pannenkoekjes die worden overgoten met een ruime hoeveelheid maple syrup. De pannenkoekjes worden meestal klaargemaakt met buttermilk. Oftewel karnemelk. Ik was zelf nooit zo’n grote fan van karnemelk, maar in dit recept geeft het de pannenkoekjes een lekkere frisse touch.

Lees meer

Aziatische keuken

Pastinaak Linzen Curry

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Lees meer
Thaise Chicken Khao Soi

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Lees meer
Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Lees meer
Thaise Panang Chicken Curry

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Lees meer
Pho Bo uit Vietnam

Pho Bo uit Vietnam

Pho Bo is hét nationale gerecht van Vietnam. Op elke straathoek is wel een eetstalletje te vinden waar je deze smaakvolle spicy soep kunt krijgen. Logisch, want Vietnamezen eten de soep als ontbijt, lunch of avondeten.

Lees meer
Dal Bhat

Dal Bhat

Dal Bhat. Dal is de naam van gerechten die gemaakt zijn van linzen, en bhat staat voor rijst. Dit spicy gerecht komt uit India en in Nepal wordt het veel gegeten.

Lees meer
Aziatische ‘sticky’ spareribs

Aziatische ‘sticky’ spareribs

Vind je het moeilijk om spareribs lekker klaar te maken? Of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Niet als mijn recept volgt. Deze methode is zo kinderlijk eenvoudig.

Lees meer
Thaise groene curry

Thaise groene curry

Een klassieker uit de Thaise keuken: Thaise groene curry. Een heerlijke milde curry met kip en aubergine, die bol staat van de Thaise smaakmakers. Een echte smaakexplosie in je kommetje.

Lees meer
Maak zelf Atjar Tjampoer

Maak zelf Atjar Tjampoer

Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder en gezonder.

Lees meer
Pruimen-tomaten-kipcurry

Pruimen-tomaten-kipcurry

Aziatisch, zoetzuur en spicy. Doe eens wat anders met pruimen. Je kunt er jam van maken, chutney of taart. Maar deze vruchten lenen zich ook uitermate goed in Aziatische gerechten.

Lees meer

Midden-Oosterse keuken

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.

Lees meer
Kip pilav met perzik en paprika

Kip pilav met perzik en paprika

Kip pilav met perzik en puntpaprika. Een heerlijke, simpele maaltijd die je binnen 30 minuten al op tafel hebt staan. Ideaal voor de drukke doordeweekse avonden. Overigens kun je hem zelfs prima een avond van te voren maken, wordt ‘ie alleen maar lekkerder van!

Lees meer