MIDDEN- EN ZUID-AMERIKAANSE RECEPTEN
Alle Midden- en Zuid-Amerikaanse Recepten
- Rice, beans & sausage stew
- Huevos Rancheros op de camping
- Salbutes uit Yucatan
- Mexicaanse lasagne
- Pulled pork uit de slow cooker
- Creamy Cajun Chicken
- Roti met Doksa Masala. Surinaams gestoofde eend.
- Paksoi Masala Stamppot met Surinaams Zoutvlees
- Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum
- Surinaamse sambal
- Mexicaanse pompoenchili
- Smoothie Piña y Chaya
- Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.
- Mexican Pulled Chicken
- Huevos Rancheros. Hét Mexicaanse ontbijt.
- Tacos de papa. Gevulde tortillarolletjes.
- Surinaamse prei ovenschotel
- Mexicaanse familiemaaltijd. Plato de Familia.
- Zelf mais tortillas maken. Veel lekkerder dan uit de winkel.
- Refried Beans. Mexicaanse bonenpuree.
- Chili Sin Carne met Arroz Rojo
- Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen
- Surinaamse spitskool stoofpot
- Chili con carne from hell
- Vega Tortilla Wrap
- Char siu. Chinees geroosterd varkensvlees.
- Argentijnse empanadas
- Mexicaanse maaltijdpot. Mexican Food Jar.
- Ontbijttaco’s uit Californië
- Vegetarische Quesadillas van de BBQ
- Mexicaanse Taco Bowl
- Hindoestaanse kip met sperciebonen
- Smothered Wet Burritos
Zuid- en Midden-Amerika algemeen
Rice, beans & sausage stew
Huevos Rancheros op de camping
Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.
Salbutes uit Yucatan
Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.
Mexicaanse lasagne
Roti met Doksa Masala. Surinaams gestoofde eend.
De Doksa Masala heeft een paar uur staan stoven in de oven waardoor de eend super zacht is geworden. In een heerlijke kruidige saus met een beetje pit van Madame Jeanette peper. Lekker met Surinaamse aardappels en boontjes, een eitje en een luchtige rotiplaat.
Paksoi Masala Stamppot met Surinaams Zoutvlees
Echt een stamppot met een twist. De kruidige en smeuïge stamppot heeft pit gekregen door de Hindoestaanse masala en Madame Jeannette peper. Bovenop de stamppot gaat een schep met heerlijk Surinaams zoutvlees.
Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum
Surinaamse sambal
Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.
Mexicaanse pompoenchili
Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.
Smoothie Piña y Chaya
Mijn favoriete smoothie is gemaakt met ananas (piña), limoen en chaya. Chaya vervang ik door spinazie, wat naar mijn mening voor hetzelfde effect zorgt: een heerlijk koel fris drankje met een knalgroene kleur, wat bomvol staat van de vitamines. Lekker op een warme zomerse dag.
Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.
Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.
Mexican Pulled Chicken
Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.
Huevos Rancheros. Hét Mexicaanse ontbijt.
Huevos Rancheros kun je wel zien als hét nationale ontbijt van Mexico. Huevos betekent eieren in het Spaans en dit zijn dus eieren in ranch stijl. Zoals Mexicaanse cowboys het al jaren geleden aten.
Tacos de papa. Gevulde tortillarolletjes.
Op een Mexicaanse mercado kwam ik deze tacorolletjes tegen, die gevuld zijn met pittige habanero aardappelpuree en kaas, oftewel tacos de papa. Ik heb m’n eigen versie van deze tacos de papa gemaakt en het een topping gegeven van zure room, verbrokkelde witte kaas, jalapeño peper en koriander.
Surinaamse prei ovenschotel
Deze Surinaamse prei ovenschotel is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens goed voor je portemonnee. Want die € 1,75 per persoon is voor elk huishouden te betalen. De ovenschotel is eigenlijk een fusion van de Surinaamse en Nederlandse keuken.
Mexicaanse familiemaaltijd. Plato de Familia.
Plato de Familia is een variëteit van verschillende Mexicaanse gerechtjes. Een Mexicaanse familiemaaltijd, waarbij de tafel volgezet wordt met lekkere hapjes, waarmee je een maistortilla kunt vullen.
Zelf mais tortillas maken. Veel lekkerder dan uit de winkel.
Refried Beans. Mexicaanse bonenpuree.
Chili Sin Carne met Arroz Rojo
Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.
Surinaamse spitskool stoofpot
Wat moet je nou klaarmaken met spitskool? Nou, een Surinaamse spitskool stoofpot bijvoorbeeld. Een perfecte combinatie van groente van de Hollandse grond met een exotisch tintje.
Chili con carne from hell
Een authentieke Mexicaanse chili con carne, maar dan gemaakt met de heetste peper ter wereld: de Carolina reaper! Deze chili is niet voor watjes en zet je vuur en vlam, maar natuurlijk kun je in plaats van de Carolina reaper ook een Spaanse peper of een Jalapeño gebruiken.
Char siu. Chinees geroosterd varkensvlees.
Char siu (ook wel geschreven als cha siu of tja siew) komt uit de Kantonese keuken: één van de bekendste Chinese keukens, uit het zuiden van China. Bij bijna ieder (goed) Chinees restaurant zie je het op de menukaart staan. Ook in Surinaamse eethuisjes kun je dit varkensvlees op een broodje krijgen.
Argentijnse empanadas
Mexicaanse maaltijdpot. Mexican Food Jar.
Wanneer je genoeg hebt van een boterham met kaas als lunch. Of salades je de neus uitkomen, dan heb ik hier een heel goed idee voor je. De maaltijdpot of food jar. Een pot die je de avond van tevoren vult met allerlei lekkers, de volgende dag in 3 minuten opwarmt in de magnetron, en voila! Je hebt een heerlijke, warme en gezonde lunch voor je neus staan.
Mexicaanse Taco Bowl
Hindoestaanse kip met sperciebonen
Met oerhollandse ingrediënten als sperciebonen en broccoli maak je in een handomdraai deze exotische maaltijd klaar. De invloeden uit de Surinaamse en Indiase keuken geven het gerecht een lekker en pittig accent. In het gerecht maak ik gebruik van een Madame-Jeannette peper maar je kunt ook een gewone rode peper gebruiken.
Mexico
Rice, beans & sausage stew
Huevos Rancheros op de camping
Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.
Salbutes uit Yucatan
Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.
Mexicaanse lasagne
Pulled pork uit de slow cooker
Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.
Creamy Cajun Chicken
De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden.
Mexicaanse pompoenchili
Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.
Smoothie Piña y Chaya
Mijn favoriete smoothie is gemaakt met ananas (piña), limoen en chaya. Chaya vervang ik door spinazie, wat naar mijn mening voor hetzelfde effect zorgt: een heerlijk koel fris drankje met een knalgroene kleur, wat bomvol staat van de vitamines. Lekker op een warme zomerse dag.
Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.
Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.
Mexican Pulled Chicken
Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.
Suriname & Cariben
Roti met Doksa Masala. Surinaams gestoofde eend.
De Doksa Masala heeft een paar uur staan stoven in de oven waardoor de eend super zacht is geworden. In een heerlijke kruidige saus met een beetje pit van Madame Jeanette peper. Lekker met Surinaamse aardappels en boontjes, een eitje en een luchtige rotiplaat.
Paksoi Masala Stamppot met Surinaams Zoutvlees
Echt een stamppot met een twist. De kruidige en smeuïge stamppot heeft pit gekregen door de Hindoestaanse masala en Madame Jeannette peper. Bovenop de stamppot gaat een schep met heerlijk Surinaams zoutvlees.
Surinaamse oliebollen met bakbanaan en rum
Surinaamse sambal
Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.
Surinaamse prei ovenschotel
Deze Surinaamse prei ovenschotel is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens goed voor je portemonnee. Want die € 1,75 per persoon is voor elk huishouden te betalen. De ovenschotel is eigenlijk een fusion van de Surinaamse en Nederlandse keuken.
Surinaamse spitskool stoofpot
Wat moet je nou klaarmaken met spitskool? Nou, een Surinaamse spitskool stoofpot bijvoorbeeld. Een perfecte combinatie van groente van de Hollandse grond met een exotisch tintje.
Char siu. Chinees geroosterd varkensvlees.
Char siu (ook wel geschreven als cha siu of tja siew) komt uit de Kantonese keuken: één van de bekendste Chinese keukens, uit het zuiden van China. Bij bijna ieder (goed) Chinees restaurant zie je het op de menukaart staan. Ook in Surinaamse eethuisjes kun je dit varkensvlees op een broodje krijgen.
Argentijnse empanadas
Hindoestaanse kip met sperciebonen
Met oerhollandse ingrediënten als sperciebonen en broccoli maak je in een handomdraai deze exotische maaltijd klaar. De invloeden uit de Surinaamse en Indiase keuken geven het gerecht een lekker en pittig accent. In het gerecht maak ik gebruik van een Madame-Jeannette peper maar je kunt ook een gewone rode peper gebruiken.